Főigazgatói szemle

Dr. Bakondi György a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Borsod-Abaúj-Zemplén megye után szemléje során Heves megyét is felkereste. Téli időszakban kormánymegbízottként a szociális, közegészségügyi, lakhatási problémák kezelésének összehangolását országosan a főigazgató koordinálja, ezért egri útján ezzel kapcsolatban több hatóság és szervezet képviselőivel is egyeztetett.

A kormány döntése értelmében 2012. november 28-tól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója végzi kormánymegbízottként a szociális, közegészségügyi, lakhatási problémák kezelésének összehangolását a téli időszakban. Ez több szervezetet érintő feladat, így a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál tartott szemle alatt a megyei kormányhivatal képviselőjével, a Megyei Közgyűlés elnökével, a megyei rendőr-főkapitánnyal, a Magyar Közút megyei igazgatóságának vezetőjével, valamint a hét járás képviselőjével is találkozott a főigazgató. Újságírói kérdésre válaszként elhangzott, a tél eddig elsősorban a nyugati országrészben okozott problémát. Térségünkben az árvíz okozhat gondot.
A katasztrófavédelem új rendszere 2012. január 1-jén jött létre. Három nagy szolgálati területet fog össze: a szükség szerint 102 ezer embert mozgósító polgári védelmet, speciális megyei és országos önkéntes mentőszervezetekkel együtt, a második a tűzoltóság, a harmadik pedig az iparbiztonság.