Agria Vállalkozói Park

Befejeződött az Eger-Felnémet volt kőfeldolgozó helyén létesült vállalkozói övezet, az Agria Vállalkozói Park építési beruházása. Az EVAT Zrt. által üzemeltetett mini ipari park elsősorban a helyi mikro-, kis- és középvállalkozásoknak biztosít teljes infrastruktúrával kiépített telephelyeket.

Nyolc hónap alatt zárult a 446 millió forint összköltségű beruházás. Ehhez az Európai Unió és a Magyar Állam 223 millió forintos támogatást nyújtott – hangzott el az Agria Vállalkozói Park hivatalos átadásán. Habis László, polgármester kiemelte, azoknak a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a jelentkezését várják, amelyek tevékenységüket uniós szintű telephelyeken kívánják megvalósítani. Egerben 24 ezer háztartás van, közülük hétezerhez köthető egy bejegyzett vállalkozás.
0:55 Ezen vállalkozások – terül el. 1:19 Habis László polgármester
Várkonyi György, az EVAT Zrt. vezérigazgatója elmondta, egy belső feltáró út mentén 19 telephely kialakítására alkalmas területet alakítottak ki.
A kivitelezési munkák ütemezéséről, a menet közben felmerülő akadályokról Holló István projektmenedzser számolt be. Két fázisban zárult a program.
A telephelyeket a vállalkozások bérelhetik, majd öt év elteltével – kettő kivételével – meg is vásárolhatják azokat. A szolgáltató házban irodákat, tárgyaló helyiségeket is igénybe vehetnek a betelepült vállalkozások.