Új műjégpálya a Bem téren

Hétfőn új műjégpálya nyílik a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola Bem téri sportpályáján. A jégpályát az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye, vagyis az EKVI üzemelteti előreláthatóan március elejéig.

Javában folyik a munka a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola területén, az egyik Bem téri bitumenes kézilabda pályán. Ellenőrzik és szükség szerint cserélik az elhasználódott égőket, hiszen hétfőtől itt már korcsolyázni is lehet. A pályát már felállították, lesz egy kisebb, a kezdőknek fenntartott, illetve egy nagyobb rész. Pénteken este kezdik el hizlalni a jeget.
Három éves adóssága ez a városnak, három éve nincs műjégpálya a Felsővárosban – mondta ezzel kapcsolatban Rázsi Botond alpolgármester. A pálya nem városi tulajdon, bérlik egy vállalkozótól.
A pálya mellett lesz melegedő, büfé, illetve korcsolyakölcsönző is. Hétköznap délelőtt elsősorban az iskolai csoportokat várják, majd délután, a pályakarbantartást követően este kilencig lesz nyitva a műjégpálya. Péntek esténként, éjfélig – egyelőre kísérleti jelleggel – jégdiszkót is üzemeltetnének. A szombat esti és vasárnapi próbaüzem alatt a belépés ingyenes lesz.