Fórum fiatal gazdáknak

Konferenciára és szakmai kiállításra várja a 40 év alatti gazdákat a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége november 29-én. Az egerszalóki információs börzén egyebek mellett az új földtörvény-tervezetről, a jövő évi támogatásokról, pályázati lehetőségekről, hitelezési formákról kaphatnak tájékoztatást a résztvevők.

A 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban változni fog a fiatal gazdák támogatása. Több és más jellegű támogatások állnak majd rendelkezésükre. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége annak érdekében indította el országjárását, hogy a fiatal gazdák érdekeit képviselő javaslatcsomagot dolgozhasson ki. A Heves megyei érdeklődőket november 29-én Egerszalókra várják, ahol a résztvevők szervezetten, de kötetlen keretek között cserélhetnek véleményt az aktuális, őket érdeklő kérdésekről.
November 30-a fontos dátum a gazdálkodók számára. Eddig küldhetik be elektronikusan a gazdálkodási naplókat, nyújthatják be az agrárkárenyhítésre vonatkozó kérelmeket, illetve eddig kötelesek bejelentkezni az agrárkamarai nyilvántartásba is.
Az egerszalóki információs börze azért is különösen aktuális, mert egyre öregszik a gazdatársadalom. Az európai unióban mindössze 6 százaléknyi a 35 év alatti termelők aránya. Fontos, hogy a fiatalok megtalálják jövőjüket, egzisztenciájukat a mezőgazdaságban.