„Vendégsiker” az egri rangadón

A hetedik fordulóig kellett arra várni, hogy a női röplabda NB II-ben városi rangadót játszanak egymással az egri csapatok. Az első találkozón „vendégsiker” született: 3-2-re nyert a Grape Vital Eger a VIKSZ Agria RC Eger ellen.

Röplabdában is megvalósult ugyanaz, ami a korábban a labdarúgásban, kosárlabdában és vízilabdában már megtörtént Egerben: a Nemzeti Bajnokság valamelyik osztályában városi rangadót játszottak egymással az egri csapatok. A 8. VIKSZ-Agria RC Eger a 7. Grape Vital SE Egert fogadta a Neumannban. A mérkőzés első részében a narancs mezes Grape Vital Eger irányította a játékot és bár szoros volt az első két szett, 25-21-re és 27-25-re a vendégek nyerték az első két játékrészt. A folytatásra feljavult a VIKSZ Agria RC Eger, a következő két játszma az agriásoké lett 21, illetve 22 pontot engedélyezve az ellenfélnek. A kevesebbet rontó Grape Vital 15-9-re nyerte az ötödik szettet, vagyis 3-2-re győztek Sulyok István tanítványai.
A hétvégén kezdődik az alapszakasz második köre. A VIKSZ Agria RC Eger a Tiszavasvárit fogadja, míg a Grape Vital SE Eger az éllovas Szegedhez utazik.