Markoth Emlékülés

A névadóra emlékeztek a kórház dolgozói. A Markoth Ferenc szobor megkoszorúzása után a megyeházán folytatódott az ünnepség. Idén Prof. Dr. Krenács László kapta a Markoth Ferenc Emlékérmet a patológia területén végzett kiemelkedő munkájáért.

Megkoszorúzták Markoth Ferenc Emlékszobrát. Dr. Hernádi László, a Tudományos Bizottság elnöke tartott itt ünnepi beszédet. Idén 243 éve, hogy Egerben elindult az első magyar orvosképzés, akkori nevén a Schola Medicinalisban. A megemlékezés a Megyeházán folytatódott, melyen a kórház dolgozói és a társintézmények vezetői is részt vettek. Herczeg Flóra egri énekesnő előadását követően Lipp Mónika árult el többet a Markoth Ferenc korabeli egri kórház működéséről. Dr. Fűtő László igazgató elmondta: a kórház életében jelentős változás volt, hogy a megyétől állami tulajdonba került az intézmény. Hozzátette: a nehézségek mellett pozitívum, hogy a strukturális változások ellenére a Markoth Ferenc Kórház több más intézménnyel szemben nem vesztette el semmilyen funkcióját.
Elhangzott még: finanszírozás terén a megyei kórházak közül szinte utolsó az egri kórház. Ennek ellenére mintegy ötven fővel nőtt az orvoslétszám. Jelenleg több mint hat milliárd forintnyi pályázat vár megvalósításra. Idén a Markoth Emlékérmet Dr. Krenács László patológus professzor kapta, aki szakterületén tizenöt éve segíti a kórház munkáját.