Női vízilabda Bajnokok Kupája

A bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése után újabb feladat előtt áll a ZF-Eger női vízilabda csapata. Csütörtöktől vasárnapig Nizzában szerepelnek a női Bajnokok Kupája csoportselejtezőjében, öt másik csapat társaságában.

A legjobb nyolc közé kerüléshez legalább két ellenfelüket le kell győzniük. Sorrendben a spanyol Mataro, a házigazda francia Nizza, az orosz Kirishi, a görög Vouliagmeni és a holland Nijverdal lesz az ellenfél, mind az öt csapatban több válogatott játékossal. Ez a kijelentés igaz az egriekre is, akik a felkészülés utolsó szakaszában az Egerben edzőtáborozó magyar válogatottal közösen készültek első, az európai szövetség által szervezett nemzetközi megmérettetésükre.
A szokásos csapat utazik Franciaországba. Hiányzó nincs, csak Czigány Dórának kellett néhány edzést kihagynia derékbántalmai miatt. A két egri szakvezető, Kelemen Attila és Petrovai Márton mellett az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Bárány Attila és Eszlári Gergely gyúró segíti a lányok munkáját.
A csapat csütörtökön hajnali fél négykor indult Egerből és Amszterdamon keresztül délre értek Nizzába. Az első meccset csütörtökön 18 órától a spanyol bajnok Mataroval vívják a lányok, majd pénteken 10:45-től a házigazda, francia és angol válogatottakkal felálló Nizza, 18 órától pedig a lényegében orosz válogatottnak is beillő Kirishi következik. Szombatra és vasárnapra marad a görögök és a hollandok elleni meccs.

Női Bajnokok Kupája-selejtező, A-csoport, Nizza

November 22., csütörtök, 18:00
CN Mataro (ESP) – ZF Eger 7-14

November 23., péntek:
ON Nice (FRA) – ZF Eger 10:45
Kirishi (RUS) – ZF Eger 18:00

November 24., szombat
Vouliagmeni NC (GRE) – ZF Eger 15:00

November 25., vasárnap
ZF Eger – Nijverdal (NED) 9:00