Hallássérültek tájfutó Eb-je: városi sprint

A hallássérültek tájfutó Európa-bajnokságának első versenynapján a sprintversenyt Eger belvárosában teljesítették a sportolók. Minden kategóriában orosz győzelem született. A magyarok egy-egy negyedik és hatodik hellyel kezdtek. A további versenyszámok a Bükkben lesznek.

Az Európa-bajnokság első versenyszáma a sprint, vagyis a városi verseny. A rajt a Kemény Ferenc Sportcsarnoknál volt. Innen az Érsekkert, a belváros és a vár érintésével körülbelül 15 perc alatt lehetett tejesíteni a távot. Nyolc ország 61 sportolója, köztük öt magyar állt rajthoz. Összesen hat kategóriában értékelték a versenyzők teljesítményét. A bójákat nem egyszer igen rafináltan helyezték el. Négyen nem is tudták szabályosan teljesíteni a távot. A magyarok közül a korábbi egri Mihályi Ferenc hatodik lett, majdnem 2 perccel lemaradva az első orosz versenyzőtől.
– Utoljára 2000-ben jártam Egerben, itt jártam iskolába. Akkor amikor a térképen a pontokat kell megtalálni, nagyon gyorsan kell reagálni, átgondolni, hogy melyik a legrövidebb út. Akkor amikor megálltam, nem tudtam merre van az az út. Úgy emlékeztem, hogy balra van az alagút, de aztán kiderült, hogy jobbra. Azért sokat változott a belváros is – nyilatkozta Mihályi Ferenc, a TIPO válogatott versenyzője.
A férfiaknál Boros a 11., Bojtor a 17. A nőknél Kormány Anita kihagyott egy pontot. Az Open kategóriában Szebeli a 4. helyen végzett. Az első napi eredményhirdetést, a Dobó téren, a célban tartották. A sprintben az oroszok voltak a legeredményesebbek. Minden kategóriát ők nyertek. A további versenyszámok a Bükkben lesznek.