Felkészülés a fűtési szezonra

Szeptember 15-én megkezdődött a hivatalos fűtési időszak, Egerben eddig mindössze egy épület kérte a távfűtés beindítását. A hideg idő beálltával nemcsak a tüzelő megléte, hanem a fűtőberendezés és a kémény megfelelő állapota is fontos. Ez utóbbiak felülvizsgálatát mindenképpen érdemes elvégeztetnünk. A tragédia, vagyis a szénmonoxid mérgezés egy kis odafigyeléssel megelőzhető.

Határidőre felkészült az EVAT a fűtési szezonra, azonban még néhány lakóközösség nem végeztette el a rendszer fűtővízzel történő feltöltésesét és légtelenítését. Ez hátráltathatja az adott épületekben a fűtés beindítását -mondta el Zsebe Albert divízióvezető. Hozzátette: egyre többen tartoznak a távhőszolgáltatónak. Azoknál, akik nem tesznek időben eleget díjfizetési kötelezettségüknek, a tartozás kiegyenlítéséig a melegvíz-szolgáltatást felfüggeszthetik.
A tapasztalatok szerint egyre gyakoribbá válik a családi házaknál a fa vagy vegyes tüzelésű berendezések használata, viszont a helyes fűtési módot nem mindenki ismeri, a kémények pedig sokszor eltömődnek. A veszélyhelyzetek megelőzése érdekében fontos, hogy évente kétszer szakember ellenőrizze a kürtőket.
Marosvölgyi György elmondta azt is: a szolgáltató a megyében 169 ezer, Egerben 20 ezer kémény átvizsgálást végzi. A fűtési szezon előtt az átvizsgálást városunkban már 90-95%-ban elvégezték. Akikhez eddig valamilyen okból nem jutottak el a kéményseprők, mindenképp jelezzék a kft. ügyfélszolgálatánál, hogy a szükséges ellenőrzéseket elvégezzék.