Virágos Egerért

Jubilált idén a Virágos Egerért Szép Környezetért verseny, hiszen az önkormányzat húsz éve írta ki először ezt a pályázatot. A résztvevők között öt főkategóriában és több alkategóriában osztottak ki díjakat. A jubileumi díjátadó rendezvény Eger Ünnepéhez kapcsolódott.

Idén jubileumához érkezett az önkormányzat által meghirdetett Virágos Egerért, Szép Környezetért verseny, hiszen éppen húsz évvel ezelőtt kapcsolódtunk be az országos Virágos Magyarországért mozgalomba. A szándék azóta is ugyanaz: kulturált, vendégváró településkép kialakítása, környezetünk szebbé tétele. Az eltelt húsz év alatt fokozatosan nőtt a verseny népszerűsége, a lakosság aktivitása.
A jubileumi versenyen közel százhúsz pályázó részesült elismerésben, a legtöbb pályázat ebben az évben is a lakosság részéről érkezett. Az évforduló alkalmából Jubileumi Polgármesteri Elismerésben is részesítették a legaktívabbakat. Lakossági kategóriában Győri Lászlóné vehette át ezt az elismerést, aki az Egységes utcakép- kategóriában is arany fokozatot kapott. Mint mondta, már tizenegy éve vesz részt a programban, és környezetében is egyre többen kapnak kedvet a virágosításhoz.
A jubileumi évben a szervezők a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva közel kétezer egynyári virággal ajándékozták meg azokat a közösségeket, akik aktívan vettek részt eddig a virágosításban. A virágosítási program lebonyolítására 850 ezer forintot fordított a város.