Változik a forgalmi rend a belvárosban

Forgalomkorlátozásokra lehet számítani a jövő héttől a belvárosban, elkezdődtek ugyanis a belváros rehabilitáció munkálatai a Katona téren. Szeptember 10-től egyirányú lesz a Zalár utca, az Árva köz felől csak a Markhot Ferenc utca irányába lehet majd közlekedni. Hétfőtől lezárják a piac melletti parkolót, valamint a Zalár utcai patakparti parkolót is. Eger önkormányzata a parkolási gondok enyhítésre ideiglenes parkolókat alakít ki a város különböző pontjain.

A Katona téri parkolóház építése illetve a Zalár utcai közmű és mélyépítési munkák miatt jelentős változások várhatók Eger forgalmi rendjében. Jelenleg – váltakozó irányban-jelzőlámpa irányítja a gépjárművek közlekedését az Árva közben, hétfőtől azonban a legforgalmasabb időszakokban rendőrök irányítják majd a forgalmat. Egy héttel, később szeptember 17-től korlátozásokat vezetnek be a Széchenyi utcán. Megtiltják az átmenő forgalmat az Árva köz és a Tűzoltó tér között , erre a szakaszra csak a tömegközlekedést biztosító buszok, taxik és a megkülönböztető jelzést használó járművek hajthatnak be. A forgalmat teljes egészében a 25-ös számú főútra terelik. A parkolással kapcsolatban is változások lesznek. Átmenetileg megszűnik a parkolási lehetőség a Katona István téren, a kavicsos parkolót azonban továbbra is használhatják az autósok.
A forgalmi rend változás a parkolóház megépítéséig, várhatóan jövő év márciusának végéig tart majd. Az átmeneti időszakban parkolóhelyeket alakítanak ki a Wigner Jenő Középiskola előtt és Tündérparton található egykori Lendület focipálya helyén.
A forgalmi rend változása rugalmas hozzáállást kíván majd az autósoktól.
Az egri belváros megújítása, még vonzóbbá tétele érdekében kérik a lakosság megértését és türelmét.