Tizenötezer diák ment ma iskolába Egerben

Becsengettek. A mai nappal megkezdődött a 2012/13-as tanév az oktatási intézményekben. Egerben 15 ezer diák vette vállára ma az iskolatáskát.

Így mutatkoztak be az első osztályos kisdiákok a Hunyadi tanévnyitó ünnepségén. Az egri általános iskolákban 4885 diák kezdte meg az új tanévet hétfő reggel. Bizony nem volt könnyű az iskolatáska. Bár tanítás az első napon még nem volt, a könyveket és tanszereket vinni kellett. Két és fél hónapig tartott a nyári szünet, sok gyerek már várta az iskolát. Ugyancsak a hétvégén tartották a tanévnyitó ünnepségeket a középfokú intézményekben is. Az egri középiskolákban az új tanévben 10086 diák ült iskolapadba. A Keriben a tanévnyitót új tantermek és egy tancukrászda átadásával is összekötötték. Az Arany János Általános Iskola ünnepségén pedig bemutatkozott az iskola rendőre is. Tavaly a megye 127 iskolájában 97 iskolarendőr volt szolgálatban. Idén a középiskolákra is szeretnék kiterjeszteni a programot.
Az új tanévben sok megoldandó feladat áll az intézmények előtt. Ilyen a mindennapos testnevelés bevezetése és a jövő évi fenntartóváltás is. Január 1-jétő ugyanis az állam veszi át az önkormányzatoktól az iskolákat. Ma reggel tehát minden iskolában megszólalt a tanítás kezdetét jelző csengő. Az idei tanév az általános iskolákban 182, a közép és szakiskolákban pedig 181 napos lesz.