A magyar daloké lesz a főszerep

Három helyszínen 11 fellépővel várja Egerben is a zenekedvelőket a magyar dal napja. A fesztivált hagyományosan szeptember második vasárnapján rendezik meg, melynek legfőbb célja a magyar zene és a magyar szerzők népszerűsítése-hangzott el az Egri Kulturális és Művészeti Központ sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az intézmény őszi programjait is.

A Magyar Dal Napját Presser Gábor ötlete alapján 2008-ban rendezték meg először. Eger, amely 2010-ben nyerte el a Magyar Dal Fővárosa címet, harmadik éve rendezője és szervezője a fesztivál egri eseményeinek. Szeptember 9-én városuk több pontján hallhatunk majd jobbnál jobb válogatást magyar előadók repertoárjaiból. Az idei programok egyik sztárvendége a Dobó téren fellépő Bergendy Szalonzenekar lesz. A Magyar Dal Napját számos kísérő program teszi színesebbé.
A Bródy Sándor Könyvtár zenei részlege kiállítással, ingyenes könyvtári tagsággal, amatőr zenészek koncertjeivel várja a látogatókat.
Eger idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvényhez, szeptember 15-én a Bartakovics Béla Közösségi Ház és a Trinitárius templom nyitja meg kapuit az érdeklődők számára. Ismét versengenek majd Eger középiskolásai az „Év Iskolája elismerésért, a játékos vetélkedő október 4-én lesz.
A fiatalok érdeklődésére számít a XIV. Országos Nonverbális Fesztivál, valamint a Várjátékok is, ezenkívül folytatódnak az évek óta népszerű klubok, műhelyek, szakkörök is.