Egyre többen válogatnak

Egyre többen gyűjtik szelektíven a hulladékot Egerben – vagy legalábbis több az ilyen módon gyűjtött palack, papír és üveg. A Városgondozás tovább folytatja a házhoz menő szelektív gyűjtést is.

Egerben 17 szelektív hulladékot gyűjtő sziget van, ide hordhatjuk szétválogatva az üveget, PET-palackot, papírt. A hulladékgyűjtők 90%-át már fémekre cserélték, hiszen néhány évvel ezelőtt több edényt is felgyújtottak. Júniusban 30 tonna palackot gyűjtött be a Városgondozás. Megduplázódott az év eleji mennyiség. A tapasztalatok azt mutatják: egyre többen válogatják szét Egerben a hulladékot.
Működik a házhoz menő szelektív gyűjtés is, több mint két éve kiterjesztették az egész városra. Az időpontokat közzéteszik, a zsákokat az ügyfélszolgálati irodán lehet átvenni. Ez azért alakult így, mert a palackoknak szánt zsákokat sokan másra használták – így csak az jut hozzá, aki befizette a szemétszállítási díjat. Tavaly összesen 740 tonna hulladékot gyűjtöttek össze az egriek válogatva, idén az első félévben már 420 tonnát.