Vasárnap Videoton–Eger

A labdarúgó NB I. negyedik fordulójában az Európa Ligában érdekelt székesfehérvári együttessel, a Videotonnal mérkőznek az egriek idegenben. A vasárnapi mérkőzésre már szombaton elutazik a csapat. Csütörtökön sikerült egy újabb játékkossal megegyezni. A cseh középpályás a szlovákiai Dunaszerdahely csapatától érkezett.

Három fordulón van túl az NB I. mezőnye. Az egriek a nyitómeccsen 4-2-re kaptak ki Szombathelyen, a Siófok ellen 1-1-es döntetlent játszottak, majd legutóbb a Diósgyőr 1-0-ra győzött Simon Antal és Vojtekovszki Csaba együttese ellen. A negyedik fordulóban a Videoton következik, idegenben.
Jó mérkőzés lesz, azt gondolom. Pláne így, hogy a Honvédtól kikaptak és otthon előtte ikszet játszottak a Pápával, tehát egy felfokozott mérkőzést várok személy szerint, ahol azért egy gyors játékot játszó, spanyol, brazil játékosokkal megtűzdelt csapat lesz. Bízom benne, hogy azért ott is meglesz ugyanúgy a tartása a csapatnak és remélem, hogy talán egy kis szerencsével eredményesek is tudunk lenni – mondta Simon Antal vezetőedző.
Az eddigi mérkőzések alapján úgy tűnik, van tartása a csapatnak, kezdik felvenni az NB I-es ritmust. Ahhoz is idő kell, hogy az újak összeszokjanak a régiekkel.
A második meccsen, a Siófok ellen nyernünk kellett volna. Ők hozzánk hasonló erősségű csapat. Az utolsó meccsünk, a Diósgyőr már nehezebb volt. Jó csapat, sok szurkoló, de szerintem nem vallottunk szégyent. Sajnos, a góljuk a lehető legrosszabbkor jött, rögtön a második félidő elején. Utána már hiába próbálkoztunk, nem sikerült az egyenlítés – tette hozzá az egriek osztrák középpályása, Michael Stanislaw
Augusztus 31-ig tart az átigazolási időszak. Legutóbb a szlovák Dunaszerdahelytől igazolták le a cseh középpályás Jiří Kabelet, előtte Norvégiából a macedón utánpótlás válogatott védő, Mecinovics érkezett, illetve a szlovén kapus, Darko Brljak.
Először is az edzésen kell bizonyítanom. Nekem is fel kell vennem a ritmust. Remélem, az edzőm hamarosan ad egy lehetőséget a bizonyításra. Ezzel szeretnék is élni, jól játszani, de mindenek előtt keményen kell edzeni, aztán várni a lehetőséget – nyilatkozta Darko Brljak, Egri FC szlovén kapusa.
Eredetileg ez hazai mérkőzés lett volna, de az MLSZ a Videoton nemzetközi kötelezettsége miatt beleegyezett a cserébe. A csapat már szombaton délután elutazik Székesfehérvárra. A mérkőzés vasárnap 18:30-tól kezdődik. A csapattal kapcsolatos hír, hogy a következő hazai mérkőzéseket – így az FTC ellenit is – a tervek szerint mégis Debrecenben játsszák az egriek.