Erdélyi vendégek Egerben

A Dobó Katica Nyugdíjas Szervezetet meghívására 35 felnőtt és 11 gyermek érkezett városunkba. A látogatás az Aktív generációk elnevezésű rendezvénysorozat része, amely az idősek és a fiatalok közötti kapcsolatteremtést szolgálja.

A Dobó Katica Nyugdíjas Szervezetet tíz éves kapcsolat fűzi a sepsiszentgyörgyi Nyugdíjas Szövetséghez. Májusban az egri szervezet 80 tagja utazott az erdélyi városba, ezen a héten a sepsiszentgyörgyi nyugdíjasok és fiatalok viszonozzák az egriek látogatását. A találkozást az Aktív generációk nevű nyertes uniós pályázat tette lehetővé, amelynek segítségével 5, 5 millió forint támogatást kapott az egri szervezet.
A hazai és határon túli fiatalok és az idős emberek egymáshoz közeledését, együttműködését szolgálja a pénteki kirándulás is a Stimec -házhoz, szombaton nagyszülők és unokáik kézműves foglalkozások keretében próbálhatják ki ügyességüket. Az erdélyi vendégek itt-tartózkodásuk alatt természetesen Eger nevezetességeivel is megismerkednek. Programjukban a vár, a Sportmúzeum, a Fegyvermúzeum, a Marcipánia és a Bazilika szerepel. Egert egy kis ékszerdobozhoz hasonlították.
A fiatalabb korosztály is nagyon várta már az egri utazást.
A 46 sepsiszentgyörgyi látogató városunkból Debrecenbe utazik majd tovább, ahol a virágkarnevál színes felvonulását csodálja meg.