Komoly célok az Extraligában

Az Egri ÁFÉSZ Sport Club női Extraligában szereplő együttese az elmúlt szezonban a Nagykanizsa elleni idegenbeli sikerrel vívta ki a bent maradást. Az új szezonban komolyabb célokat fogalmazott meg a klub: a legjobb négy közé szeretnének kerülni, ennek érdekében meg is erősítették a csapatot. A bajnokság szeptember 2-án, hazai mérkőzéssel indul.

Egy új igazolás érkezett a csapathoz. A korábban a BSE-ben meghatározó játékos, Anna Iszajeva. Elsősorban tőle várják az egriek, hogy eredményesebb legyen a csapat az Extraligában – minderről az Egri ÁFÉSZ SC sajtótájékoztatóján számoltak be. Iszajeva mellett most már teljes jogú tagja az Extraligás együttesnek Angyal Marietta, aki korábban kölcsönben volt az ÁFÉSZ-nál. A harmadik játékos a korosztályos Eb-n 10. magyar válogatott, három éve Egerben játszó Fülöp Szilvia. A Kecskemét meggyengült, az Orosháza nem indít Extraligás csapatot, ezzel szemben az Eger ezzel az igazolással jelentősen erősödött.
Ez azt jelenti, hogy ezzel, hogy mi erősödtünk minimum a négy közé jutásra esélyünk van – nyilatkozta Bauer Károly, az egriek edzője. A szakvezető ezzel kapcsolatban még kiemelte, hogy szükség esetén még két védőjátékos, Révészné Beniczky Magdolna és az újra edzésbe álló Szabó Györgyi is bevethető lesz a mérkőzéseken.
Tavaly ősszel kerestek meg először az egriek, hogy itt játsszak. Akkor még a szülés után ezt nem vállalhattam, de most már úgy érzem, hogy teljes odaadással tudok a ping-pongra figyelni, a csapatnak élni – mondta Anna Iszajeva, az Egri ÁFÉSZ SC új játékosa.
Anna 1995 óta szerepel magyarországi csapatokban, korábban Szentpéterváron játszott. Ma már ő is magyar állampolgár. A bajnokság szeptember 2-án, vasárnap a Nagykanizsa elleni hazai mérkőzéssel indul. Előtte több versenyen is részt vesznek az egriek.