“Kultúra és közoktatás partnerségben”

Befejeződött Hevesen az a pályázati forrásból támogatott nevelési- oktatási program, melyet a Heves Városi Művelődési és Közgyűjteményi Intézet valósított meg nyolc intézménnyel közösen. A projekt keretében közel 1800 diák kapott lehetőséget sportolásra, művészeti és kreatív képességeik kibontakoztatására.

A “Kultúra és közoktatás partnerségben” című projekt tavaly szeptemberben kezdődött, és a hevesi és a környéken élő fiatalok számára egy éven át biztosított különféle kulturális, közművelődési, sport és szabadidős programokat.
A nevelési-oktatási intézmények tanórai, valamint tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatására közel 50 millió forint nyert a Heves Városi Művelődési és Közgyűjteményi Intézet a Társadalmi Megújulás Operatív Programban.
A program a különböző kompetenciák kialakításával és fejlesztésével fontos feladatot töltött be a fiatalok nevelésében és oktatásában- hangsúlyozta a projektzáró ünnepségen dr. Juhász Erika főiskolai docens, a projekt közművelődési szakértője.
A mintegy 70 alkalomból álló foglalkozásokon közel 1800 diák vett részt, az óvodásoktól a középiskolásokig.