Tavasszal leégett – ma már szebb, mint valaha

Átadták Egerszalókon a megújult közösségi házat. A ház tetőszerkezete még májusban leégett. Az önkormányzat pénzzel, a civil szervezetek pedig munkával támogatták a felújítást. Tőgyi Gábor polgármester úgy fogalmazott: nem tátott szájjal várták a sült galambot, tettek azért, hogy megfelelő körülmények között tudjanak dolgozni.

Az ünnep kicsi, de a jelentősége nagy – mondta Tőgyi Gábor polgármester a felújított egerszalóki közösségi ház átadásán. Májusban égett le az épület tetőszerkezete. Azonnal hozzáláttak az újjáépítéshez – a polgármester szerint csak ezt lehetett tenni. A közösségi házban működő civil egyesületek, a nyugdíjasklub, a két kórus és a Romák Egerszalókért tagjai már a bontásban is segítettek.
A tűz után úgy döntöttek: ha már újra kell építeni a közösségi házat, akkor legyen modernebb. Kívülről a tetőszerkezetet újították fel, belül viszont teljesen. Összesen 2 és fél millió forintba került.
A polgármester azt mondta: szeretné, ha az új közösségi házat mindenki élvezné, a falu pedig az itt dolgozó civilek munkáját. Úgy látja: a közösségi élet példaértékű Egerszalókon, nem tátott szájjal várták a sült galambot, hanem tesznek azért, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassanak. A nyugdíjasklub képviselője az átadáson úgy fogalmazott: régen vágytak egy ilyen új közösségi házra, de nem ilyen áron.