Huszonegy település kap pénzt felzárkóztatásra

Három és fél milliárd forinttal segít 837 települést a Belügyminisztérium az önkormányzati felzárkóztatási támogatás keretéből. A pénzt napokon belül megkaphatják az érintett önkormányzatok. Heves megyébe 21 településre 103 millió forint támogatás érkezik.

A támogatásra 1446 hátrányos helyzetben lévő település pályázhatott, közülük 887 önkormányzat nyújtott be kérelmet. A pénzt önkormányzati ingatlanok felújítására, az önfenntartást segítő gépek, eszközök beszerzésére lehet fordítani, illetve a közfoglalkoztatáshoz szükséges építőanyagokat, szolgáltatásokat lehet finanszírozni belőle. Heves megyében 23 település kapott összesen 103 millió forint támogatást. A legnagyobb összeget, hét millió forintot Verpelét nyerte el, a legkisebb támogatás 387 ezer forint az erki önkormányzatnak jutott. Közel azonos nagyságrendű pénzt, 6 millió 500 ezer forintot kapott Kömlő, Pély, Tarnalelesz, Tarnaörs és Tiszanána, az Egerhez közeli Kerecsendnek 3 millió 800 ezer forintot ítéltek meg.
A támogatásból megvásárolt munkagépeket a közterületek karbantartására és a temető rendben tartására használják majd. A korszerű eszközöknek a közfoglalkoztatási programban is nagy hasznát veszik-tette hozzá a polgármester. Az elnyert támogatást várhatóan a napokban folyósítják a nyertes önkormányzatoknak.