Ma is vannak Egerben csillagok – kihirdették a kirakatverseny eredményét

A Per Solo női divat üzlet nyerte a kirakatversenyt. A zsűri különdíját a Fotohozman műterem, a Rádió Egerét az Optirex  kirakata kapta. Tizenkilenc belvárosi üzlet jelentkezett, a téma Eger Csillagai volt.

Múlt és jelen egri büszkeségeit szerették volna felvonultatni – ezért választották témául Eger Csillagait. Hajdú György, a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület alelnöke azt mondta: bár a neve verseny, mégis inkább az összefogásról szól a program – egy kívánatos belváros érdekében.  Öröm látni – fogalmazott -, hogy ma is van kire és mire büszkének lenni.
Sós István alpolgármester szintén arról beszélt, hogy példaképek ma is vannak Egerben.   Őket el is ismeri a város: a lokálpatrióták minden évben megválasztják Eger Csillagait, és ugyancsak a kiemelkedő teljesítményt díjazzák a megyei Príma díjakkal.  Úgy látja: az idei kirakatversenyen a vállalkozók, kereskedők kitettek magukért.
A zsűri döntése alapján harmadik legszebb kirakat a Stühmeré, második a Sipotékáé, a legszebb pedig a Per Solóé volt. A kirakatot Moretti Zsuzsa rendezte. A Per Solo tulajdonosa, Szabó József a százezer forintos díjat a ZF Eger bajnok női csapatának ajánlotta fel.
A zsűri különdíját  a Fotohozman, a Rádió Egerét az Optirex kirakata kapta. Bár a zsűri már döntött,  a közönség szavazatait még július 27-éig várják emailben és sms-ben.  

2012. évi
„EGER CSILLAGAI”
KIRAKATVERSENY EREDMÉNYEI

A Rádió Eger különdíja OPTIREX Optikai szalon (Szent János u.)
A Zsűri különdíja FOTOHOZMAN Műterem (Szent János u.)
III. helyezett STÜHMER ÉDESSÉGBOLT (Széchenyi u.)
Eger Csillagai a VÁR, és dolgozói címet kapta
A kirakatot rendezte: Kazimirné Kollár Anna
II. helyezett SIPOTÉKA KÖNYVESBOLT (Érsek u.)
Gárdonyi Géza: Egri Csillagok című kirakata
A kirakatot rendezte: Sipos Gyula
I. helyezett PER SOLO Női Divat (Szent János u.)
OB I. női vízilabda 2012. évi BAJNOK
ZF EGER csapat kirakatával
a kirakatot rendezte: Moretti Zsuzsa

Szavazni lehet: egrikirakat@gmail.com címen, illetve SMS-ben: a 20/33-9-3333 számon.