Terepfutás az Egeden

A versenyek után a szervezésben is kipróbálták magukat a nemrég alakul Eged Futó Klub tagjai. Az I. Eged-hegyi Futófesztiválon három távon, 6, 13 és 28 km-en indulhattak a terepfutók. Összesen hetven nevezés érkezett.

Már a rövid táv, a szőlőfutásnak nevezett 6 kilométer megtétele is komoly erőpróba volt a nagy melegben, de akkor mit mondhattak a 13 és 28 km-en indulók! Utóbbi két távnál már hegymenet is volt. A hosszabb távon, ami 999 méter szintemelkedést tartalmazott, nem csak az Eged-hegyet, hanem a Tiba- és a Várhegy, illetve a Várkút egyes részeit is érintették a futók. A Várkúti ellenőrző pontnál a férfiaknál Szajkó Csaba, a nőknél Vass Vera, két ETC-s futó haladt az élen. A hajrában viszont mindkettőjüket leelőzték. A férfiaknál az ózdi Deme Szabolcs 2 óra 34 perc 53 másodperces idővel nyerte a versenyt.
A második egri Szajkó Csaba 6 perccel maradt le az élről.
A női győztes alig egy éve még kerékpárversenyeken indult, viszont ellopták kedvenc kétkerekűjét. Pálos Zsófia átnyergelt a futásra, ami nem is megy rosszul neki. Az Egri Városi Sportiskola SE versenyzője 3 óra 3 perc 23 másodperccel végzett az élen.
A legtöbb induló Heves megyéből érkezett, de több hajdúsági és borsodi versenyző is rajthoz állt. A pontos eredmények az indulókkal együtt megtalálhatók az egyesület honlapján.