Kortyonként és nyalogatva – egri rozék és egri boros fagyik

Tízféle rozé, rozéval készült édesség – ez volt a ráhangolódás a Kis Dobó téren a Bikavér Ünnepre. Új Egricumok is születtek: Egri Csillag, rozé és Bikavér fagylalt. Ezek csak felnőtteknek valók, hiszen nem ízesítettek, hanem borral készült nyalánkságok.  

Kékfrankos, merlot, Pinot noir, Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, száraz és félszáraz rozék – tízféle, tíz egri pincészetből.  A Rosé Partyt a kezdeményezők a Bikavér Ünnep 0. napjának szánták, egyfajta ráhangolódásnak az egri borfesztiválra – meséli Kenyeres Zoltán, a Bikavér Borház üzletvezetője.
A bor mellé minden vendégnek egy most debütáló édességet is felszolgáltak. A város egyik patinás cukrászdája egy igazi egri finomsággal akart a Bikavér Ünnepre megjelenni. Ez az édesség a fagylalt lett. Egri Csillagból, rozéból és Egri Bikavérből készítik. A borfagyik megálmodója a Dobos tulajdonosa, Szilágyi Erzsébet.
A rozé most már a Bikavér Ünnepen is teljes jogú polgárként van jelen. A fagylalt ugyan az Érsekkertben nem kapható, de a cukrászda választékában most már mindig szerepelni fog. Csak felnőttek fogyaszthatják, hiszen nem bor ízű édesség, hanem valóban borból készül. Mától kezdve elnyalhatunk egy-egy gombóc bort – például Egri Csillagot.