Jubileumi programok a Hunyadiban

Jubileumi, harmincadik tanévét különböző programokkal ünnepelte a Hunyadi Mátyás Általános Iskola. Az utolsó nagy esemény a harminc órás floorball torna, amelyen az iskola jelenlegi és volt diákjain kívül a tanárok és a szülők is részt vesznek.

A nagy esemény első labdaérintésére, a húzásra Rázsi Botond alpolgármestert kérték fel a Hunyadisok, aki tette a dolgát, el is hozta a labdát, majd rögtön cserét kért. A kispályás floorball tornára az osztályközösségek állítottak ki csapatokat, egyszerre hárman voltak pályán. Tíz perces váltásokban követik egymást a különböző fantázianévvel ellátott együttesek. A gólokat göngyölítve, folyamatosan számolják. Az első találatot Mogyoródi Hanna szerezte, aki elég korán megismerkedett ezzel a sportággal.
Lányok a lányok ellen, azonos korosztály azonos korosztály ellen. Pénteken reggel 8-kor indult a játék, ami szombaton 14 óráig tart. A tanév még egy jubileumi gálával kezdődött, utána különböző versenyeket rendezett az iskola, nem csak saját tanulóinak bevonásával.
Később, délután a felsősök, majd este volt tanítványok, tanárok és szülők kerülnek sorra. Minden 50. gól szerzője csokit kapott ajándékba. A résztvevők tombolahúzáson értékes nyereményeket kaphatnak. A sorsolás hétfőn reggel lesz.