URBACT II. – fejlődési pályára állítani a Szalát

Rajzpályázat és gyereknap az Arany János Iskolában – ezek voltak az URBACT II., közvetlen brüsszeli finanszírozású program következő lépései. Eger és nyolc európai város azt kutatja: hogyan lehet a leszakadó városrészek fejlődését elindítani. A Szalában erős közösség alakult ki, nemrég takarítást szerveztek, most pedig játszóteret szeretnének kialakítani. A rendezvényen jelentette be Csathó Csaba tanácsnok, hogy június 1-től a polgármesteri hivatal közmunkaprogramot indít – elsősorban alacsony képzettségűeknek.

Az URBACT II. közvetlen brüsszeli finanszírozású program. Azt kutatják, hogy hogyan lehet leszakadó városrészek fejlődését elindítani. Egerben a Szala az úgynevezett célterület. A helyi támogató csoport szakemberekből és a Szala lakóiból áll. Szerveztek már takarítást, most játszótér és sportpálya kialakítását tervezik.
A közösségszervezés mellett a munkahelyteremtés is megkezdődött. Június 1-jével közmunkaprogramot indít a polgármesteri hivatal – jelentette be Csathó Csaba tanácsnok.
A Szalában elkészült a lépcső, így könnyen megközelíthetik a diákok az iskolát. Megalakult a Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Szervezet. A tisztább környezetért dolgoznak és egy játszótérért, ahol biztonságosan tölthetik majd el a szabad idejüket a gyerekek. Június elején pillekőből készítenek utcai bútorokat a Szalában.