A művészet és a sport területén is kiemelkedőek a főiskola hallgatói

Sikeresen szerepelnek az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói a hazai és a nemzetközi képzőművészeti pályázatokon. A Vizuális Művészeti Tanszék hallgatói legutóbb Budapesten, a Karinthy Szalonban mutatkoztak be a nagyközönség előtt, május 9-én 17 órától pedig az egri Templom Galériában nyílik tárlat a végzősök alkotásaiból. A főiskolának helyet adó épület megújulása alkalmából kamarakiállítás nyílt az intézmény könyvtárában. A tárlat 1774-től napjainkig veszi sorra hogyan alakult a felsőoktatás története az alma materben.

Kulturális irányzatok az Egyesült Államokban a 60-as évek utáni időszakban-ezzel a címmel rendez konferenciát az Amerikanisták Magyarországi Társasága május 10-én és 11-én az egri főiskolán. A tanácskozásra 8 ország közel 60 előadója kapott meghívást, az európai és észak-amerikai kutatók mellett Szaúd Arábiából, Taiwanról és Iránból is érkeznek résztvevők.
A főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján elhangzott: a felsőoktatási intézményben a tehetséggondozás kiemelt szerepet kap, a főiskolák mezőnyében magasan az első az EKF.
Kiemelkedő eredményt ért el a Taekwondo felnőtt Európa Bajnokságon Kotsis Edina, a főiskola hallgatója is. Az 57 kg-os súlycsoportban második helyezést ért el.
Szó esett arról is, hogy megújult a Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum honlapja is, melynek köszönhetően integrált könyvtári portál jött létre. A portal jelenleg még feltöltés alatt áll, így nem érhető el minden tartalom illetve menüpont, azonban már használható.