Élénk színek, derűs pillanatok a kanadai művész képein

Kozma-Grimm Mária Kanadában élő magyar festő leginkább a természetből merít: főképp virágokat, pillangókat örökít meg képein. Az erdélyi származású művész az intenzív színekkel adja vissza a rá jellemző derűt és optimizmust.

Kozma – Grimm Mária 1985 óta él Kanadában, s az ottani művészi élet egyik aktív résztvevője, szervezője. Az eleinte belsőépítészként dolgozó művész később festészettel szobrászattal, fotózással egyaránt foglalkozott. Leginkább az egzotikus környezetek, virágok, motívumok ihletik egy kép megfestésekor, de szívesen fest életképeket, épületeket is. Főképp olajjal dolgozik. A festészet mellett fontosnak tarja a kint élő magyarok összefogását, a magyar kultúra ápolását. Calgary-ban többedmagával létrehozta a Millarsuna Művészeti Társaságot, amely kiállításokat, irodalmi esteket szervez nemcsak magyarok számára.
Kozma-Grimm Mária számos kiállítással jelentkezett már itthon és külföldön egyaránt. Sokszínű világunk címmel nyíló tárlata a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban május 21-ig látható.