KIDS-kupa: Katolikus iskolák úszóversenye

A KIDS-kupát, vagyis a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége által kiírt versenysorozatot idén is 11 sportágban írták ki. Az országos úszódöntőnek ismét Eger adott otthont. A versenyen 25 iskola több mint 200 diákja állt rajthoz. Egerből a Sancta Maria Általános Iskola és Gimnázium, a Szent Imre Általános Iskola, valamint a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium diákjai vettek részt az eseményen.

A Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége nem először rendezte Egerben az országos úszódöntőt. A KIDS-kupa évről-évre körülbelül 3000 diákot mozgat meg az ország mintegy 150 katolikus iskolájából. A három egri iskola, vagyis a Sancta Maria Általános Iskola és Gimnázium, a Szent Imre Általános Iskola, valamint a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium diákjai az ötven méteres távokon hat arany-, nyolc ezüst-, és öt bronzérem mellett több értékes helyezést is szereztek. A Gárdonyisok közül Szeivolt Melinda, Mirkóczki Áron, Jurányi Viktória, valamint a 4×50 méteres lány és fiú gyorsváltó lett első, míg a Sancta Maria diákjai közül Urvári Lili végzett az élen.
A legjobbak nyáron a magyar válogatott tagjaként részt vehetnek a 64. FISEC, vagyis az Európai Katolikus Ifjúsági Szövetség nemzetközi játékán, Máltán. A versenyen várhatóan 10-11 európai országon kívül részt vesz Brazília csapata is. Az egri verseny eredményeit a szervezet honlapján – http://www.kids.hu – olvashatják.