Minden az egészségről szólt a Kossuth Zsuzsa Gimnáziumban

Az egészséges életmódra, a helyes táplálkozásra, a rendszeres mozgás fontosságára hívták fel a tanulók figyelmét a Kossuth Zsuzsa Gimnáziumban tartott öko-, sport- és egészségnapon. A diákok az előadások és a vitamindús ételkóstolók mellett újrahasznosított anyagokból ruhákat készítettek, játékos vetélkedőkön és közös tornán vettek részt.

Zenés gimnasztikával vette kezdetét az egészségnap, melyet majorette és zumba bemutató, majd közös futás követett. A programot kiállítások is színesítették.
A rendezvényt hetedik alkalommal hirdette meg a Kossuth Zsuzsa Gimnázium, melyhez idén a Wigner Jenő Műszaki és Informatikai Középiskola is csatlakozott. A két intézmény diákjai labdarúgó mérkőzésen és akadályversenyen mérték össze ügyességüket.
Az egészségnapot elsősorban azért tartja fontosnak az iskola, hogy a fiatalok életének részévé váljon a sport és az egészséges életmód.
Idén is több előadás várta a résztvevőket, melyek a prevenció jegyében természetesen az egészségmegőrzéshez kapcsolódtak. A tanulók többek között a táplálkozási problémákról, a fogyókúráról, méregtelenítésről, a cukorbetegségről és a nemi betegségekről is hallhattak előadásokat.