Második a ZF-Eger

Nem sikerült a címvédés. A ZF-Eger együttese a két nyert mérkőzésig tartó férfi vízilabda bajnoki döntő harmadik, budapesti találkozóján három góllal kikapott a Vasastól, így idén a második helyen végzett.

Az Egri Vízilabda Klub buszokat szervezett a mérkőzésre, így a Komjádi nézőterének egyik oldala – együtt a sajtós és zsűrinek fenntartott résszel – teljesen egriekkel volt tele.
Kezdésnél a vendég egriek kapták el jobban a fonalat. Biros és Varga találataival az első nyolc perc után 2-0, majd a második negyed végén 4-2 volt az eredmény a kéksapkás ZF-Egernek. Ez a kétgólos előny egészen a harmadik negyed közepéig megmaradt. Innen a negyedik negyed elejéig egy olyan négygólos szériát produkált a házigazda Vasas, amibe még egy Szécsi által kivédett büntető is belefért, illetve Fazekas fura gólja és az eredményjelző leállása. Pót órákat kellett betenni. Bátori találatával még feljött az Eger 8-7-re, de egy perccel a vége előtt 10-7-es állásnál már eldőlt a bajnoki cím sorsa. 11-8-ra nyert a Vasas, így 2-1-es összesítéssel ők nyerték a bajnoki döntőt, ami egyben az angyalföldiek 17. bajnoki címét jelentette.
A második egrieknek Beck György, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke adta át az érmeket.
Az egri szurkolók Budapesten is méltósággal viselték csapatuk második helyét. A csapat köszöntése aztán néhány órával később és néhány kilométerrel távolabb már az egri városháza előtt folytatódott.

Férfi vízilabda OB I, Döntő, 3. mérkőzés. 2012. április 29.
TEVA-VasasUNIQA – ZF-Eger 11-8 (0-2, 2-2, 5-2, 4-2)
Budapest, Komjádi uszoda, 2000 néző. Vezette: Németh András, Székely Balázs
Vasas: Nagy V. – dr. Steinmetz B., Decker Á., Katonás 2, dr. Kiss G., Bošković 1 (1/0), Steinmetz Á. 3. Cserék: Fazekas 1, Vörös 1, Vámos, Brguljan 2, Fülöp 1, Takács B. Edzők: Földi László, Mátéfalvi Csaba.
Eger: Szécsi – Graham, Bundschuh, Biros 2 (1/1), Bátori 1, Hosnyánszky 2, Seman 1. Cserék: Mezei, Gerritse, Kovács G. 1, Varga II. Zs. 1, Binder, Chilkó, Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól – emberelőnyből: 13/6, ill. 12/4.
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/1.
Kipontozódott: Varga II Zs. (18.), Kovács G. (20.), Decker Á. (32.)

A két nyert meccsig tartó párharcot a Vasas nyerte 2-1-re.

A férfi vízilabda OB I. 2011/12 végeredménye:
1. TEVA-VasasUNIQA (Bajnokok Ligája)
2. ZF-Eger (Bajnokok Ligája)
3. A-Híd Szeged Beton VE (Bajnokok Ligája) MK-győztes
4. Groupama Honvéd (Európa Kupa)
5. Debreceni VSE (Európa Kupa) MK-győztes helyett
6. Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
7. FTC FisherKlíma
8. K-M-CS&K Szentes
9. Kaposvári VK
10. Orvosegyetem SC
11. BVSC-Zugló
12. PVSK-Füszért (kiesett az OB I/B-be?)