Ápolók versengtek a Kossuth Zsuzsában

Elméleti és gyakorlati tudásukat mérték össze a megye egészségügyi szakdolgozói a Kossuth Zsuzsa középiskolában. A csapatok különféle teszteket töltöttek ki, alap- és szakápolási feladatokat végeztek, bemutatták az újraélesztést, de rímfaragásban is jeleskedtek.

Második alkalommal szervezett szakmai versenyt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves Megyei Szervezete. A Kossuth Zsuzsa középiskolában az egri, gyöngyösi, hatvani, parádi kórház ápolói és szociális gondozói, valamint az alapellátásban dolgozók vetélkedtek. A rendezvény célja, hogy a versenyen résztvevők számot adjanak felkészültségükről, illetve a megérdemelt helyére kerüljön a méltatlanul háttérbe szorult szakma.
Heves megyéből tizenhárom csapat vett részt a megmérettetésen. A résztvevőket Matúzné Nagy Ildikó, a Kossuth Zsuzsa Gimnázium igazgatónője köszöntötte, majd kezdetét vette a verseny. A négy fős csapatok előadást hallgattak meg a kézfertőtlenítésről, majd tesztet töltöttek ki. Ezt követően gyakorlati feladatok következtek: újraélesztést kellett bemutatni, célirányos ápolási, terápiás szituációkat végrehajtani.
Az első helyezett a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Ápolók csapata lett, az országos szakmai versenyen ők képviselik majd Heves megyét.

A helyezettek:
1. Ápolók csapata: Gyöngyös Kórház
2. Friss-Levegő: MÁGY
3. Kékes-Négyes: Kékestető Kórház
4. Rendületlen Rendelők: Markhot F. Kórház
5. SEB – ÉSZEK: Gyöngyös Kórház
6. Egri leánykák: Alapellátás
7. KAIBO -SHOCK: Gyöngyös Kórház
8. Napsugár: Markhot F. Kórház
9.Nörszöcskék: Markhot F. Kórház
10. Teréz Nővérek HP:Agria 2000. Otthonápolási Szolg.
11..Agykontrol: Markhot F.Kórház
12. Belboszik: Markhot F. Kórház
13. Átlátnokok: Markhot F. Kórház Eger