10 éve a keresztény fiatalok szolgálatában

10 éve áll a keresztény fiatalok szolgálatában az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Iroda. A jubileumra hálaadó szentmisével, kerekasztal-beszélgetéssel emlékeztek az alapítók és a meghívott vendégek.

A Főegyházmegyei Ifjúsági Irodát 2001-ben, Dr. Seregély István érsek alapította azzal a céllal, hogy felkarolja, támogassa, illetve koordinálja az egri egyházmegyében a különböző katolikus ifjúsági programokat. Küldetésük eljuttatni a fiatalokhoz az evangélium üzenetét és örömhírét. Munkájukat 30-40 önkéntes segíti. Rendszeresen megszervezik az Élő Betlehemet, az Eged hegyi keresztutat, a pünkösdi evangelizációt és virrasztást, valamint az egerszalóki ifjúsági találkozót, amelyre idén már 30. alkalommal várják a fiatalokat.
Az iroda ebben az évben 10 éves, az elmúlt évtizedért szentmisén adtak hálát az alapítók és a meghívott vendégek. Az ünnepség keretében dr. Ternyák Csaba egri érsek megszentelte az Érsekudvarban működő irodát, majd a résztvevők egy kerekasztal beszélgetésen idézték fel a múltat.