Egri Tavasz Gyermek Sakkfesztivál

A sakk igen népszerű játék az óvodások körében is. A hétvégi Egri Tavasz Gyermek Sakkfesztiválon egyben Eger óvodásbajnoki címéért is asztalhoz ültek a legkisebbek.

A versenyen négy korcsoport – köztük az óvodások – képviselői indultak. Mindenütt csupa fiatal arc, az idősebbeket a szülők képviselték, akik kezdés előtt még leültek az asztalhoz bemelegíteni a fiúkat, illetve lányokat. A legkisebbeknél, az óvodásoknál 11 induló volt. Az egriek egyben az óvodásbajnoki címért is mérkőztek. A hat fordulós, svájci rendszerű, 20 perces játékidejű partikat órával mérték. Eger óvódásbajnoka Takács Kristóf lett a Gyermekkert Óvodából. A többiek között ott voltak azok is, akik szerdán Budapesten a korosztályos bajnokság elődöntőjén lesznek érdekeltek. Sűrű lesz az április, a korosztályos régiós döntő helyszíne Eger lesz. Az Észak-Magyarországi Régió csapatában várhatóan három egri fiatal kap helyet.
Mészáros András és az Egri Sakk és Ritmikus Gimnasztika Sport Klub gyermek sakkversenyén – ami régiós kupa is volt egyben – a négy korcsoportban összesen 54-en indultak. Külön értékelték a fiúkat és a lányokat. A hazai, illetve Heves megyei versenyzők mellett Borsodból, Nógrádból, de még a Hajdúságból és a Jászságból is érkeztek résztvevők.

Óvodások:
1. Orosz Keve      6 pont
2. Töreczki Gábor 5 pont
3. Flask Ádám      4 pont
leány: 1. Nyers Lili 2,5 pont
         
Eger Óvodásbajnoka:
1. Takács Kristóf 3 pont Gyermekkert Óvoda
2. Cseh Ferenc  3 pont Gyermekkert Óvoda
3. Fodor Olivér 2,5 pont Gyermekkert Óvoda

I. korcsoport:
1. Bartók Dávid            6 pont
2. Majoros Rózsa        5 pont
3. Tóth Marcell Balázs 4 pont
leány 1. Majoros Rózsa 5 pont

II. korcsoport:
1. Vanczák Tamás 6 pont
2. Pribelszky Bence 5 pont
3. Nánási-Kocsis Gergely 4 pont
leány: 1. Szalovszky Viktória 3,5 pont

III. korcsoport:
1. Nagy Ferenc  5 pont
2. Varga Bálint  5 pont
3. Gál Szabolcs 4 pont
leány: 1. Gál Katalin 3 pont