Táncolj velünk, Lili!

Táncolj velünk, Lili! Így szólították meg volt iskolatársukat a tinódisok. Szabó Lili tavaly még ide, a Felsővárosba járt iskolába, akkor diagnosztizáltak nála egy ritka, súlyos betegséget. Lili azóta átesett egy csontvelő-átültetésen, egy steril boxban gyógyul. Ahhoz, hogy haza tudjon jönni, itthon is ki kell alakítani egy steril szobát. Volt iskolája, a Tinódi jótékonysági műsorral gyűjtött Lilinek és családjának. Több mint 280 ezer forint gyűlt össze, már át is utalták a családnak.

Szabó Lili 15 éves. A kitűnő tanuló versenytáncos lány tavaly februárban betegedett meg. Non-Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nála. A kislány átesett egy csontvelő-átültetésen, most egy budapesti kórház steril boxában gyógyul. Lili Csőrike néven blogol, a legutolsó bejegyzéseiben azt írja: kiszabadult a steril szobából, félsteril szobába költözhetett, otthon pedig megkezdődött a szobája átalakítása.
A Tinódi Sebestyén Tagiskola szülői munkaközössége és tanárai úgy döntöttek: egy jótékonysági esttel, annak bevételével segítenek volt diákjuknak. Az est jelzi azt, hogy a személye, a gyógyulása fontos a Tinódi közösségének – mondta Homa János tagiskola-vezető.
Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub elnöke egy olyan labdát ajánlott föl, amelyet a bajnok vízilabdacsapat tagjai írtak alá. Ezt az egyik kereskedelmi rádióban elárverezték, ezt az összeget is Lili családja kapja
Mivel Lili versenytáncos, a jótékonysági műsort is a táncra építették. Legalább száz szereplő állt színpadra, a tornaterem pedig teljesen megtelt, csaknem fél ezren nézték végig a műsort. Az összegyűlt 283 ezer forintot már át is utalták.