Boros-Toros Fesztivál

A disznóvágás hagyományaival ismerkedtek az egerszalóki Boros-Toros Fesztivál résztvevői. A rendezvényre az ország számos pontjáról érkeztek vendégek, akik a hagyományos ételek és italok mellett a falusi élet mindennapjaiba is belekóstolhattak. A fesztivál zárásaként a résztvevők farsangi bálon pihenhették ki a nap fáradalmait.

Rotyogtak az üstök és a bográcsok a hétvégén, az egerszalóki faluház udvarán. Készült a sült vér, a tepertő, az orjaleves, a pörkölt és a káposzta az idei Boros-Toros Fesztiválon.
A fesztivál részeként a vendégek elsajátíthatták a húsfeldolgozás módszerit, részt vehettek a hurkatöltésben és a hagymás sült vér készítésében is. Az idei év különlegessége, hogy a disznótorhoz kapcsolódó hagyományos programok mellett egy túrát is szerveztek, melynek során a résztvevők megismerhették a település nevezetességeit is.
Az egerszalóki Boros-Torosra az ország számos pontjáról érkeztek vendégek. Főként Budapestről és a dunántúli nagyvárosokból voltak kíváncsiak a disznóvágás és a falusi élet hagyományaira.