Bemutatták a 2011-es Egri Csillagot

Bemutatták a 2011-es Egri Csillagot, az Egri Bikavér fehér párja minden évben március 15-én kerül a nagyközönség elé. Az új fehér zászlósbort Eger mellett Debrecenben, a finnországi Poriban, Érsekújváron és több más településen is bemutatták.

Az egri vitézek vezetésével fáklyás menet vitte a várból a kis Dobó térre a 2011-es év Egri Csillagát, ahol az ünneplő tömeg és fúvós zenekar várta az érkezést. A bort jelképesen Sós István alpolgármesternek adták át. A városvezető köszöntőjében elmondta: Eger számára ez egy új lehetőség, esély arra, hogy minél többen megismerjék a város értékeit.
A borvidék számára fontos volt, hogy újrafogalmazza önmagát, s a jövőjét a cuvée borokban látja –fogalmazott az Egri Csillag egyik ötletgazdája, Ipacs Géza marketing tanácsadó.
Az Egri Csillag készítését pontos rendben szabályozták, a fajták összetétele, aránya rendkívül fontos.
Az új fehér zászlósbort Debrecenben, a finnországi Poriban, Érsekújváron és több más településen is bemutatták. Természetesen most is lehetőség nyílt a kóstolásra, a szélesebb közönség pedig április 8-án, az egri várban az Egri Csillag fesztiválon ismerheti meg a 2011-es évjáratot.