V. Gyergyák Magda Úszó Emlékverseny

A felkészülés után egyre több versenyen vesznek részt az Egri Úszó Klub sportolói. A hétvégén 77 hazai versenyző állt rajthoz az V. Gyergyák Magda Emlékversenyen. Az egyes versenyszámok több mint felét az egriek nyerték.

Gyergyák Magda számtalan úszót nevelt még a Bárány uszodában. Rá emlékezve rendeztek országos úszó versenyt a Bitskey uszodában. A legnagyobb létszámban a házigazda Egri Úszó Klub versenyzői álltak rajthoz. A 77 hazai versenyző kitett magáért, hiszen a 45 aranyéremből 26-ot akasztottak egri úszó nyakába, ezen kívül 20 ezüst és 18 bronzérem jutott a Kovács Ottó, Pohl Anette, Sallai Bea, Erdélyi Krisztina, Patkó Kata edzők által felkészített csapat birtokába.
A nyári országos bajnokságok előtt jó felmérés volt ez a verseny, hogy ki hol tart a felkészülésben.
A bemutató úszáson a Rostás Andrea által felkészített legkisebbek álltak rajthoz, majd jöttek a nagyok. Több biztató eredmény született. A 11 éves Cseke Petra 400 méteres gyorsúszásban 5 percen belül ért célba, 100-on győztes, 200-on ezüstérmes volt. Vályi Vanda már 12 évesen megközelítette 100 gyorson az 1 perces álomhatárt. Az ifjúsági bajnokságra készülő Nagy Ádám biztató időt úszott 200 mellen. A verseny különdíját, egy hatalmas kupát a 400 méteres gyorsúszás győzteseként a 95-ös születésű Kovács Eszter kapta. A különdíj Gyergyák Magda emlékét őrzi, aki történetesen Eszter édesanyjának, az egykori olimpikon Fodor Ágnesnek az edzője volt.