A kórházvédelmet bemutató film készül

Készül a kórházvédelmet bemutató dokumentumfilm – jelentette be Szíki Károly. Egy alapítványt is létrehoztak, a Kő Gyermekei Alapítványt, amely a kórházvédelem időszakában készült videókat, fényképeket archiválja, kutathatóvá teszi, és támogatja a film elkészítését. Nyolc operatőr, hét fotós 300 órányi anyagából készül a film, a rendező Szíki Károly. Úgy tervezik, április 11-én mutatják be.

Öt évvel ezelőtt világosodott meg Ambrus Zoltán, és került a megye vezetése a kommunisták utódainak kezébe – kezdte a sajtótájékoztatót Szíki Károly. Három éve vette át a HospInvest a kórházat. Szíki szerint a kórházvédők harcának bemutatása aktuális, hiszen a gyarmatosító törekvések ma is jelen vannak. Ma csak egy egységes Magyarország tudja magát megvédeni, mint az egységes Eger a kórházát – emelte ki Szíki Károly. A kórházvédelemről készülő film – amelynek rendezője Szíki – azt mutatja be: kikért, ki ellen folyt a harc, hol vannak a bűnösök, elkezdődött-e az elszámoltatás.
A sajtótájékoztatón a tízéves Varga László Polgári Teátrum munkájáról is beszámolt Szíki Károly. Ezerkétszáz előadást tartottak, a legtöbbet külhonban.