Megújuló közlekedés

Készül Eger új közlekedési koncepciója. A város úthálózatának megreformálására tanulmány készül, az önkormányzat pedig bekapcsolódik egy olyan uniós pályázatba amely hatékonyan segíti a munkát.

Eger partnerként vesz részt az Interreg elnevezésű uniós pályázatban kilenc európai ország régiója mellett. A pályázat lehetővé teszi, hogy a partnerek megismerjék a résztvevő országok közlekedési infrastruktúrájának felépítését, ezáltal olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amelyeket felhasználhatnak saját városuk közlekedési hálózatának fejlesztésében. Eger számára ez jelentős tapasztalatszerzés lehet, tekintve, hogy készül a város új közlekedési koncepciója. Eger nagy részén olyan átalakítások szükségesek, amelyek gyorsabbá, biztonságosabbá teszik a közlekedést.
A város képviselő testülete Sós István alpolgármestert bízta meg azzal, hogy irányítsa a közlekedési terv elkészítését. Meglátása szerint a legégetőbb kérdés a buszpályaudvar helye, úgy véli fontos lenne mielőbb megvalósítani az intermodális csomópontot, amelyet jelenleg is a vasútállomáshoz szeretnének csatolni. Szintén fontos eleme a tervnek a várost elkerülő utak megépítése, idén várhatóan el is kezdődik az Egert az M3-as autópályával összekötő út első szakaszának kivitelezése. Emellett tervezik a gyalogos és kerékpáros közlekedés megújítását is.
A pályázatban való részvétel lehetővé teszi a város számára, hogy a közlekedési hálózat modernebb, biztonságosabb és átláthatóbb legyen.