Nyílt nap a főiskolán

A végzős középiskolások február 15-ig dönthetnek arról, hogy melyik intézményben és milyen képzési forma keretében szeretnének tovább tanulni. A jelentkezési határidő előtt nyílt napot rendezett az Eszterházy Károly Főiskola, ahol az intézmény képzési kínálatáról, a hallgatói szolgáltatásokról, a felsőoktatási törvény és a finanszírozási rendszer változásairól tájékoztatták a diákokat.

Az Eszterházy Károly Főiskola 29 alapképzést, 34 mesterképzést, 20 felsőfokú szakképzést kínál, az intézmény 2010 óta működtet Történelemtudományi Doktori Iskolát. Az új felsőoktatási törvénynek megfelelően szeptembertől 630 az alapképzésre teljes állami támogatással felvehető hallgatók száma , részösztöndíjas formában 300-an tanulhatnak tovább. Felsőfokú szakképzésben 197 fő tanulmányait támogatja az állam, mesterképzés esetében 490 államilag támogatott hely áll a felvételizők rendelkezésére- mondta el az intézmény nyílt napján Lőrinczné dr. Thiel Katalin. A főiskola rektorhelyettese szerint az Eszterházy Károly Főiskola jó választás, hiszen jól felszerelt infrastruktúrával, minősített oktató gárdával várja leendő hallgatóit.
A rendezvényen a széleskörű hallgatói szolgáltatásokat is bemutatták az érdeklődőknek.
A nyílt napon elhangzott: a mesterképzésre jelentkezők számára február 8-án délután fél négytől szervez nyílt napot az intézmény a Főiskola B épületében.