Nagyadózók köszöntése

Minden idők legjobb adóbevételi évét zárta az egri önkormányzat 2011-ben. A város 3, 9 milliárd forint adóbevételre tett szert, ennek zömét, 84 %-ot, a gazdálkodó szervezetek fizették be. A saját bevételek 75%-a származik a helyi adókból. Az önkormányzati bevételeken belül továbbra is meghatározó az iparűzési adó túlsúlya –mondta Habis László polgármester a száz legnagyobb adózó köszöntésén. A rendezvényen átadták az idei Eger város gazdaságáért kitüntetéseket is.

A város gazdasága erősödött, az eredeti előirányzathoz képest 350 millió forinttal nőttek az önkormányzat bevételei Egerben. A helyi iparűzési adó (HIPA) az adóbevételek 68 százalékát adja, amelynek összege egy év alatt 12%-kal nőtt. Az ingatlanadók részaránya 19 százalékos, a harmadik legtöbb bevételt a gépjárműadók jelentik, 11%-kal. Az idegenforgalmi adók a helyi adók 3%-át teszik ki. Örvendetes, hogy Eger ismét a leglátogatottabb 10 magyar település között található. A városban eltöltött vendégéjszakák száma 28 ezer nappal haladta meg a 2010-es év számadatait. Ennek eredményeként 15,4 millió forinttal nőttek az adóbevételek– hangsúlyozta Habis László polgármester a száz legtöbb helyi adót fizető cég vezetőinek fogadásán. A városvezető elmondta: Eger gazdasági stabilitásához, a város fejlődéséhez nélkülözhetetlenek a legtöbb adót befizető vállalkozások.
A fogadás zárásaként átadták az Eger város gazdaságáért kitüntetéseket a HESI Heves megyei Sütö- és Édesipari Kft.-nek, a J.P. 98 Fűtéstechnika Kft.-nek, valamint Marján Sándor egyéni vállalkozónak.