Közéleti találkozó

Andrew G. Vajnát, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztost látta vendégül dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos Egerben. A közéleti találkozón a magyar film megújításával megbízott kormánybiztos a kinevezése óta eltelt nyolc hónap munkájáról, a filmipar megreformálásáról beszélt.

Vajna, a helyi konzervatív gondolkodók közéleti találkozójára érkezett Egerbe, amelyet dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos szervez rendszeresen.
A magyar származású amerikai filmproducer 2011 januárja óta tevékenykedik kormánybiztosként a nemzeti filmszakma megújítása érdekében. Feladata a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása. A kormánybiztos célja az átlátható filmfinanszírozási rendszer létrehozása , ennek érdekében kezdte meg a magyar filmszakma bankokkal és produkciós cégekkel szemben fennálló 10 milliárd forintos adósságának törlesztését. A kormánybiztos fontosnak tartja a közönség visszacsábítását is a magyar filmekre, amelyek sikerrel szerepelhetnek a fesztiválokon.
A nemzetközi hírű producer hozzátette: a benyújtott 100 forgatókönyvből már 40-et elbíráltak, és 3 film forgatása kezdődhet meg az idén, ezenkívül 11 fejlesztési projektet valósítottak meg a magyar film megújítása érdekében.
A rendezvény fogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult.