Simon Gábor: nem lehet az államcsőddel játszani

Nemcsak a kritikát fogalmazza meg, a lehetséges utat is megmutatja az MSZP – mondta Simon Gábor, a párt választmányának elnöke. Az elmúlt másfél év változásairól úgy gondolja, hogy maradandó sebet okoztak az ország arcán. Ilyen változások voltak szerinte a demokratikus intézményrendszerek elleni lépések, a média elfoglalása, a kinevezési gyakorlat, a visszamenőleges törvénykezés – mindez megspékelve az unortodox gazdaságpolitikával. Ezeket a szocialista politikus elfogadhatatlannak tartja, mint ahogy azt is, hogy a kormány az IMF-fel nem tud vagy nem akar megállapodni. Simon úgy fogalmazott: nem lehet kiszolgáltatni a családokat egy esetleges államcsőd rémének.

Az MSZP arra készül, hogy meghatározó erőként két év múlva leváltsa a kormányt – mondta Sós Tamás, a szocialisták megyei elnöke. Sós Tamás arra kéri a megy országgyűlési képviselőit: legyenek partnerek abban, hogy népszavazásra bocsássák a munka törvénykönyvét.
Simon Gábor, a párt választmányának elnöke azt mondja: cudar év áll mögöttünk, a következő sem lesz könnyebb. Szerinte a Fidesz kétharmados támogatottsága porlik, 1-1,5 millió támogatót veszítettek. Az országban egyre többen gondolják úgy, hogy nem a helyes úton járunk. Simon Gábor úgy látja: olyan változások mentek végbe az elmúlt másfél évben, amelyek hosszú ideig sebet hagynak az ország arcán.
Simon Gábor azt mondja: a minél hamarabb meg kell állapodni az IMF-fel, nem lehet az államcsőddel játszani. Az MSZP lezárta a belső vitákat, amellett, megfogalmazzák a kormány politikájával kapcsolatos kritikájukat, rámutatnak a kudarcokra, alternatívát is kínálnak. Abban bíznak, hogy ezt a kormányt a demokratikus erők leváltják majd.