Utat is építettek Felnémeten

Ebben az évben összesen 51 millió forintot fordított fejlesztésekre az önkormányzat a felnémeti városrészben. Ez tartalmaz iskolai akadálymentesítést, útfelújítást, járda és közműépítést és a templom támfalának rendbetételét is. A jövőbeni tervek között a buszmegállók fejlesztése, a csapadékvíz elvezetés rendezése és újabb játszóterek építése szerepel.

Már megvan a burkolat Felnémeten az Almárvölgyi utcában, az árkok és az autóbeállók kialakítása maradt hátra. A lakosság és az önkormányzat összefogásával hat éves huzavona után oldódott meg az utca aszfaltozása összesen 11 millió forintból. Emellett járdát is építettek idén ebben a városrészben és akadálymentesítették a Pásztorvölgyi iskolát majdnem 30 millió forintból. Kitisztították a csapadékvíz elvezetőket és a Berva patak medrét, valamint 5 és fél millió forintból rendbe tették a felnémeti templom támfalát.
Rázsi Botond a városrész önkormányzati képviselője arról is tájékoztatta a sajtót, hogy a jövőben szeretne újabb játszótereket építeni, véglegesen megoldani a csapadékvíz elvezetést és több utca felújítását is. A körülbelül 4500 lelket számláló városrészben aktív a nyugdíjas és a civil élet. A civilek rendszeresen szerveznek közösségi napokat, előadásokat, a nyugdíjas klub pedig dalos találkozókkal, klubrendezvényekkel várja a felnémeti szépkorúakat.