Adventi véradás a TV-ben

Második alkalommal szervezett adventi véradást a TV Eger. A stúdióban kialakított alkalmi véradóhelyen hat ágyon zajlott a véradás szinte folyamatos telt ház mellett. Idén 82-en jelentkeztek donornak, közülük 73-an adhattak vért. Az adventi véradás az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének közreműködésével valósult meg.

A vérellátó szolgálat munkatársainak tapasztalatai szerint, az adventi időszak kritikus a vérellátottság szempontjából, ilyenkor ugyanis növekszik a balesetek, ugyanakkor csökken az önkéntes véradók száma. Ezért is döntött úgy a TV Eger vezetősége, hogy a nyári Családbarát Donornap mellett, ebben az időszakban is véradást szervez a segíteni szándékozóknak. A tavalyi év pozitív tapasztalataiból táplálkozva idén már második alkalommal alakult át a városi televízió stúdiója ideiglenes véradóhelyszínné.
December 5-én, hétfőn délután 3 órától este 8 óráig vártuk az önkéntes donorokat a TV Eger szerkesztőségébe.
A véradást élő műsor is kísérte este nyolc óráig, melyben az önkéntességhez, a véradáshoz kapcsolódó beszélgetéseket láthattak és hallhattak a televíziónézők. Emellett karácsonyi receptötletekkel, ajándék és dekoráció tippekkel járultunk hozzá az ünnepi készülődéshez.