Látogatás a Kossuth Zsuzsában

A helyszínen ismerkednek Eger önkormányzati intézményeinek felépítésével és működésével a közgyűlés humán erőforrás bizottságának tagjai. A képviselők kedden a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskolában tettek látogatást.

Az iskola 1964 óta az egészségügyi képzés fellegvára. Főbb profilja az egészségügyi és szociális képzési terület, amely gyógyturisztikai és felnőttképzési távoktatási tevékenységgel is bővült. Nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvi és informatikai képzésre, a sport, a mozgás megszerettetésére. Az intézményben idén először indult rendvédelmi szakképzés. Terveik között szerepel egy korszerű tankórterem kialakítása is, ahol a szakképző évfolyamokon tanulók gyakorlati oktatása valósulna meg- tájékoztatta a képviselőket az iskola igazgatónője, aki jó kezdeményezésnek tartja a bizottság látogatását.
A 2012/2013 tanévtől jelentős változások lesznek a közoktatás területén. Az iskolákat az állam a jövőben a kormányhivatalokon keresztül a felügyelete alá vonja. A döntés az egri oktatási intézményeket is kihívás elé állítja.
Elhangzott: az önkormányzat minden segítséget megad az iskola működéséhez. Az intézmény vezetősége és a képviselők remélik a találkozónak köszönhetően erősödni fog köztük a konstruktív együttműködés.