A társadalom iránt felelős, szociáldemokrata párttá alkítják az MSZP-t

Szociáldemokrata pártként aposztrofálja a megújuló MSZP-t Balogh András, a párt elnökhelyettese. Azt mondja: olyan pártot építenek, amely elkötelezettje a demokráciának és a szociális biztonságnak, emellett vállalja a magyarságát. Balogh szerint az MSZP-n belül nincs szakadás, csupán egy hangos csoport vált ki, olyanok, akik az egykori SZDSZ nyomdokain haladnak.

Jelentős kihívás előtt áll az MSZP, az ország gazdaságpolitikája látványosan szétesett, kezelhetetlenné vált a társadalmi válság – kezdte a sajtótájékoztatót dr. Sós Tamás, a párt országgyűlési képviselője. Szerinte ebben a helyzetben a baloldal széles körű összefogására van szükség.
A társadalom iránti felelősséget hangsúlyozta Balogh András, a szocialisták elnökhelyettese. Nem a hatalomért akarják erősnek látni az MSZP-t, hanem azért, hogy emberi körülményeket, munkahelyeket, demokráciát tudjanak teremteni – mondja Balogh. Nem a barrikádokra akarják vezetni az embereket – fogalmazott -, hanem perspektívát akarnak nyújtani, és mindenkit hívnak, aki ebben segíteni tud.
Gyurcsány Ferencékről azt mondja az elnökhelyettes: nincs szakadás az MSZP-n belül, csupán egy hangos csoport vált ki. Úgy látja, hogy a volt miniszterelnök csoportja az egykori SZDSZ nyomdokain halad.
A megújuló MSZP-t szociáldemokratának nevezte az elnökhelyettes, szakítanak a szociál- és anarcholiberális nézetekkel, vállalják a magyarságukat, Nagy Imre és az 56-os forradalom örökségét.