Eger anno

A II. Agrianum rendezvénysorozat keretében Eger anno címmel hangzottak el előadások a város múltjáról a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A vár, illetve az Új Hevesi Napló története mellett a Líceum volt a téma.

2010-ben indult az Agrianum az Egri Kulturális és Művészeti Központ és a Kálnoky László Egyesület rendezésében. A program célja értékeket, érdekességeket mutatni Eger múltjából és jelenéből. Mindezt műfajilag sokszínűen, hiszen zene, tánc, irodalom, képzőművészet egyaránt teret kap.
Az Eger anno megnyitóján Saárossy Kinga alpolgármester a rendezvénysorozat kapcsán úgy fogalmazott, az Agrianum minden hagyományt, kulturális értéket magába foglal ami egri, a város lakóitól pedig azt kérte, hogy minden egri legyen lokálpatrióta, ne csak az egylet tagjai.
Az esten Murawski Magdolna főszerkesztő a Új Hevesi Naplóról, Kárpáti János, a Nemzeti Örökségvédelmi Központ munkatársa a várról, Kiss Péter egyházmegyei levéltáros a Líceum történetéről tartott előadást.
Az Agrianum következő programjaként október 7-én, pénteken nyílik kiállítás a Bartakovics Béla Közösségi Házban Hajdan volt egriek címmel.