Indiai nagykövet látogatása

Az Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszékének és az Agria Universitas Egyesületnek a meghívására India magyarországi nagykövete, Gauri Shankar Gupta tartott előadást kedden a főiskola B épületében. Az angol nyelvű előadáson a résztvevők az indiai nagykövet szemszögéből ismerhették meg a nemzetközi politikai viszonyokat és szervezeteket.

Az 55 esztendős diplomata 1981 óta foglalkozik külpolitikával, több mint 60 országban járt eddig. Külképviseleti feladatokat látott el többek között Belgiumban, Mexikóban és Párizsban. 2003 és 2006 között Mongóliában volt nagykövet, 2010 áprilisától India magyarországi nagykövete. Kedden az Agria Universitas Egyesület és az Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszékének meghívására érkezett Egerbe.
Az indiai nagykövet előadásában arra adott választ milyen a világ Indiából nézve.
A nagykövet kifejtette: India egy ősi civilizáció, 7000 éves történelemmel rendelkezik. Mindig szerette a demokráciát, a szólásszabadságot, az oktatás szabadságát. Ez határozza meg politikai filozófiáját ma is.
Az előadás végén a résztvevők kérdéseket tehettek fel az indiai diplomatának. A nagykövetet jövőre is visszavárja a főiskola, a nemzetközi tanulmányok szakon ugyanis Multikulturalizmus Indiában címmel tartanak majd órákat februártól.