Tóth Péter cselgáncs emlékverseny

Tizenöt érmet szereztek az Egri Vasas-Sportiskola fiatal cselgáncsozói a hétvégi XII. Tóth Péter emlékversenyen. Öt utánpótlás korosztályban a diáktól a serdülőkig 17 egyesület – köztük egy belorusz csapat – 219 versenyzője lépett tatamira a Kemény Ferenc Sportcsarokban. Az egriek legeredményesebb versenyzője a serdülő 60 kg-ban győztes Iklódi Máté lett.

Hogyan lehetne szebben megemlékezni egy sportolóról, mit a szívének oly kedves sportágban megrendezett emlékversennyel! Ezt teszik immár 12 éve az Egri Vasas-Sportiskola tagjai is, amikor az egri cselgáncs fiatalon, autóbalesetben elhunyt edzője, Tóth Péter előtt a róla elnevezett emlékversennyel tisztelegnek. Neki köszönhető, hogy a városban a judó fennmaradhatott. A családi megemlékezés után a fiataloké volt a küzdőtér. Az idei versenyen öt utánpótlás korosztályban a diáktól a serdülőkig 17 egyesület – köztük egy belorusz csapat – 219 versenyzője lépett tatamira a Kemény Ferenc Sportcsarokban.
Egri részről húsz versenyző indult. A teljesítmény jelentősen javult az elmúlt évhez képest. A hat elsőség mellett négy ezüst- és öt bronzérmet szereztek az Egri Vasas-Sportiskola versenyzői. Közülük a serdülő 60 kg-ban győztes Iklódi Mátét választották a legeredményesebb egri versenyzőnek. A csapat versenyt a Miskolc nyerte, a Szeged, a Gyomaendrőd és Eger előtt.

Csapatverseny:
1. Miskolci Vasutas SC-MISI 248 pont
2. Szegedi Judo 131 pont
3. Gyomaendrőd 121 pont
4. Egri Vasas-Sportiskola 92 pont